Fulltext available Open Access
Title: Besteht ein Zusammenhang zwischen dem Verzehr von Omega-3-Fettsäuren und der Kognition im Alter? : ein systematische Literaturrecherche
Language: German
Authors: Schröder, Lara 
Issue Date: 27-Jun-2023
Abstract: 
Je älter Menschen werden, desto mehr nehmen auch ihre kognitiven Fähigkeiten ab. Dahingehend wurde untersucht, ob Omega-3-Fettsäuren dem Abbau der kognitiven Fähigkeiten entgegenwirken oder sie im Alter verbessern können. Bisher konnten Studien jedoch noch keine eindeutigen Ergebnisse liefern. Die vorliegende Arbeit hat das Ziel, den Zusammenhang der Omega-3-Fettsäuren mit der Kognition im Alter z...

The older people become, the more their cognitive abilities decline. To this end, it has been investigated whether omega-3 fatty acids can counteract the decline in cognitive abilities or improve them in old age. So far, studies have not been able to provide clear results. The present review aims to examine the relationship between omega-3 fatty acids and cognition in the elderly. For this purpose...
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12738/13824
Institute: Fakultät Life Sciences 
Department Ökotrophologie 
Type: Thesis
Thesis type: Bachelor Thesis
Advisor: Adam, Sibylle 
Referee: Buchcik, Johanna 
Appears in Collections:Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
SchröderLaraBA.pdf780.43 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

238
checked on May 9, 2025

Download(s)

489
checked on May 9, 2025

Google ScholarTM

Check

HAW Katalog

Check

Note about this record


Items in REPOSIT are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.