Verlagslink DOI: 10.3390/molecules25081946
Titel: Structure-dependent activity of plant-derived sweeteners
Sprache: Englisch
Autorenschaft: Çiçek, Serhat Sezai 
Herausgeber*In: Sippl, Wolfgang 
Ntie-Kang, Fidele 
Schlagwörter: mogrosides; natural product; non-caloric sweeteners; phyllodulcin; plant origin; stevia glycosides
Erscheinungsdatum: 22-Apr-2020
Verlag: MDPI
Zeitschrift oder Schriftenreihe: Molecules 
Zeitschriftenband: 25
Zeitschriftenausgabe: 8
Zusammenfassung: 
Human sensation for sweet tastes and the thus resulting over-consumption of sugar in recent decades has led to an increasing number of people suffering from caries, diabetes, and obesity. Therefore, a demand for sugar substitutes has arisen, which increasingly has turned towards natural sweeteners over the last 20 years. In the same period, thanks to advances in bioinformatics and structural biology, understanding of the sweet taste receptor and its different binding sites has made significant progress, thus explaining the various chemical structures found for sweet tasting molecules. The present review summarizes the data on natural sweeteners and their most important (semi-synthetic) derivatives until the end of 2019 and discusses their structure-activity relationships, with an emphasis on small-molecule high-intensity sweeteners.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12738/14580
ISSN: 1420-3049
Begutachtungsstatus: Diese Version hat ein Peer-Review-Verfahren durchlaufen (Peer Review)
Einrichtung: Christian-Albrechts-Universität zu Kiel 
Dokumenttyp: Zeitschriftenbeitrag
Enthalten in den Sammlungen:Publications without full text

Zur Langanzeige

Seitenansichten

16
checked on 07.07.2024

Google ScholarTM

Prüfe

HAW Katalog

Prüfe

Volltext ergänzen

Feedback zu diesem Datensatz


Diese Ressource wurde unter folgender Copyright-Bestimmung veröffentlicht: Lizenz von Creative Commons Creative Commons