Fulltext available Open Access
Title: Analyse des Erreichens der lebensmittelbezogenen Orientierungswerte der DGE bei Erwachsenen mit Autismusspektrumsstörung (ASS) : eine Mixed Methods Analyse
Language: German
Authors: Nevermann, Zita 
Issue Date: 13-Feb-2024
Abstract: 
Die vorliegende Arbeit untersucht Ernährungsverhalten von autistischen Erwachsenen ohne Intelligenzminderung hinsichtlich des Erreichens der lebensmittelbezogenen Orientierungswerte der DGE. Darüber hinaus sind hinderliche und förderliche Faktoren bei der Umsetzung einer gesunden und ausgewogenen Ernährung evaluiert worden. Die Prävalenz von autistischen Menschen steigt, dennoch sind Erwachsene in der Forschung unterrepräsentiert, während zu dem Essverhalten von autistischen Kindern einige Studien vorliegen.

This thesis investigates nutritional behavior of autistic adults without intelligence impairment about the achievement of the food-related orientation values of the German Nutrition Society (DGE)d. In addition, impeding and facilitating factors in the implementation of a healthy and balanced diet have been evaluated. The prevalence of autistic people is increasing, yet adults are underrepresented in research, while some studies are available on the eating behavior of autistic children.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12738/14814
Institute: Fakultät Life Sciences 
Department Ökotrophologie 
Type: Thesis
Thesis type: Bachelor Thesis
Advisor: Carlsohn, Anja 
Referee: Flothow, Annegret 
Appears in Collections:Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
BA_Autismusspektrumsstörung.pdf1.2 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

142
checked on Nov 26, 2024

Download(s)

175
checked on Nov 26, 2024

Google ScholarTM

Check

HAW Katalog

Check

Note about this record


Items in REPOSIT are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.