Fulltext available Open Access
License: 
Title: Radioaktivität in Lebensmitteln
Language: German
Authors: Gajda, Robert 
Issue Date: 22-Jan-2013
Abstract: 
Diese Bachelorarbeit wurde über das Thema „Radioaktivität in Lebensmitteln“ verfasst.
Die Ersten Themen bestehen aus allgemeinen Informationen über Radioaktivität. Dabei gehe ich vor allem auf die verschiedenen Strahlungsarten ein, die als Alpha- Beta- und Gamma-Strahlung bezeichnet werden. Des Weiteren kann man zwischen natürlicher und künstlicher Strahlung unterscheiden.
Anschließend folgt...

This Bachelor thesis deals with the problem: ‘‘Radioactivity in Food”. The first part consists of general information on radioactivity. Furthermore it is primarily on the different types of radiation. They consist of Alpha, Beta and Gamma radiation. Moreover you can distinguish between natural and artificial radiation. Subsequently follows a reference to Germany, Chernobyl and Fukushima. These iss...
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12738/6004
Institute: Department Ökotrophologie 
Type: Thesis
Thesis type: Bachelor Thesis
Advisor: Häusler, Michael 
Referee: Kösling, Klaus 
Appears in Collections:Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
lsab12_102.pdf2.79 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

952
checked on Aug 13, 2025

Download(s)

456
checked on Aug 13, 2025

Google ScholarTM

Check

HAW Katalog

Check

Note about this record


Items in REPOSIT are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.