Fulltext available Open Access
License: 
Title: Gefahrenanalyse in Hinblick auf mögliche Kreuzkontaminationen durch allergene Substanzen in einem Tee verarbeitenden Unternehmen
Language: German
Authors: Kajtazovic, Dijana 
Issue Date: 3-Jun-2008
Abstract: 
An einer Allergie zu leiden ist in unserer heutigen Gesellschaft nicht mehr selten. Die Zahl der Allergiker steigt stetig. Vor allem passiert es immer häufiger, dass Menschen durch versteckte Lebensmittelallergene eine allergische Reaktion erleiden. Das Problem der versteckten Allergene ist auf den vermehrten Verzehr industriell gefertigter Lebensmittel zurückzuführen. Die LMKV regelt die ausnahms...

The number of people who have allergies is growing steadily. Particularly reactions to hidden allergens in food are becoming a common problem. This, in turn can be traced back to the increasing consumption of industrially processed food. The German Food Labelling Decree (LMKV) regulates the unexceptional labelling of foods that contain allergen ingredients. However, the labelling of unintentionall...
URI: http://hdl.handle.net/20.500.12738/9380
Institute: Department Ökotrophologie 
Type: Thesis
Thesis type: Master Thesis
Advisor: Busch-Stockfisch, Mechthild 
Referee: Natzke, Manfred 
Appears in Collections:Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ver_y_422-1.pdf657.48 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

1,002
checked on Aug 3, 2025

Download(s)

442
checked on Aug 3, 2025

Google ScholarTM

Check

HAW Katalog

Check

Note about this record


Items in REPOSIT are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.